Hva gjør vi i den første terapitimen?

Gays rom 55kb
Fotograf Caroline Jensen

Det er ikke uvanlig å være litt nervøs hvis det er første gang du skal gå i terapi. Derfor handler den første time ofte om å bli kjent med hverandre. Som terapeut vil jeg spør deg litt om din bakgrunn og hva som gjør at du har tatt kontakt. Sammen prøver vi å komme fram til en type «bestilling» for hva du ønsker deg av terapien.

Jeg forteller gjerne litt om gestaltterapi slik at du kan gjøre deg opp en mening om det er noe for deg. Din oppgave den første time er å kjenne etter om du føler deg trygg, forstått, sett og møtt. Dette er gode forutsetninger for at vårt terapeutiske samarbeide blir bra.

 

Etter første time vil de fleste vite om de ønsker å gå i terapi hos meg og vi gjør en avtale om neste møte. Noen har behov for å tenke seg om noen dager før de ringer tilbake for ny avtale.  Terapi handler om å investere tid og penger i seg selv og da vil jeg du skal føle deg så sikker som mulig når du starter.